Rózsalány

Élet 65 rózsával

Élet 65 rózsával

Five feet apart - Film rólunk

2019. február 09. - Rózsalány01

CF-esek közti láthatatlan erő. Összeköt minket az, hogy ugyanazon megyünk keresztül még ha más-más állapotokban is, ezért szerintem minden CF-es szívesen beszél sorstárssal. Együtt örülünk más jó pillanatainak, és együtt öntjük egymásba a lelket a rosszabb napokon. Közösen gyászolunk ha úgy van, és közösen fogadjuk be a "csapatba" az új harcosokat. Ha már így jártunk, legalább nem vagyunk egyedül. Egy hátránya van a dolognak, ritkán találkozhatunk, és ha mégis, az alapvető illem egymás között ki van zárva. Nincs puszi, ölelés, kézfogás... Legalábbis így a legbiztonságosabb, minimum öt lépés távolság. 

  Mi van akkor, ha nem csak a puszival való köszönésben tartóztatod magadat egy ismerős láttán, nem csak az ölelésben fogod vissza magad egy baráttal való találkozásnál, hanem az érintéstől is búcsút kell mondanod, ha szerelmes vagy?

A szerelemnek nem szabhatnak gátat... Mondják ezt sokan, és a nehézségek ellenére is egymásra talált már nagyon sok szép pár. De vajon a CF sem szabhat gátat? Több példa létezik arra, hogy nem, de ezek a párok fokozott veszélyben vannak egymásra nézve, de hát milyen a szerelem? Veszélyes és vakmerő. Ezek a párok bevállalják, hogy az életük szerelmével való együttjárás/együttélés rizikófaktora az egekbe szökik. A köztük forrón izzó levegőben a baktériumok áramlása fokozott, és az állapotromlás valószínűsége emiatt nagyobb. A jó hír az, ha két CF-es szerelmes lesz egymásba, és ezt a kockázatot vállalják, akkor az a szerelem, szeretet, hűség, tisztelet kettejük között hatalmas. 

fivefeetapart.jpg

  CF-es szemmel a film: Az előzetes alapján nem tűnik rossznak, bár a köhögés valótlanul kevés. :D De ahhoz, hogy mindenki számára élvezhető legyen a love story, tökéletes. Hiszen a betegséghez két különböző hozzáállású fiatalról szól a film, akik barátok, majd szerelmesek lesznek, annak ellenére, hogy a kórházban mindenki figyel arra, ne szüntessék meg egymás között a másfél méter távolságot. Igen, plusz ráadás, hogy kórházban vannak, így a cisztás fibrózis kezelésének szinte az összes módja megtalálható a filmben.

  Valamiért mindig izgalommal tölt el, ha új CF-fel kapcsolatos videó kerül nyilvánosságra, hiszen olyan dologról szól, ami nagymértékben része az életemnek. Ha pedig magyarul is megjelenik, legalább 100%, hogy értem. :D Persze gyakorlásnak jó, ha angol, de mégis más, ha minden szót értek. Ezzel viszont lesz egy kis problémám, ugyanis új hír, hogy a film nem lesz bemutatva a magyar mozikban, se magyarul, se angolul. Egy blog szerint túl realisztikus a magyar embereknek, nem lenne nagy sikere. Sok betegségről szóló filmnek nagy sikere lett itthon is, így ezt az elméletet annyira nem értem, de tény, hogy én sem láttam a film premierek 2019-es listáján a filmet. A kétségbeesés mára belenyugvásra váltott, de ez nem jelenti azt, hogy már nem él bennem az a kis reménysugár, hogy meggondolják magukat, és visszakerül a listára a Five feet apart. Utolsó érv, amiért igenis helye van itthon a filmnek: Magyarországon is sok rajongója van Cole Sprouse-nak, akik látni szeretnék őt egy romantikus szerepben. 

Végül pedig két előzetes, hogy aki eddig nem volt képben, most megnézhesse, miről is van szó. :)

 

Ui.: A könyv azonban érkezik hozzánk Magyarországra tavasszal, így a történet nem marad titokban előttünk sem :D

Ui2.: Új hír, jön a film is!! Premier május 2.!!!

 

- Rózsalány

A bejegyzés trackback címe:

https://megkomponaltalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr2914617446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása